Metso Outotec Finland Oy
Asiakas korvasi peltiosan tuotteessaan muovilla. Valmistimme kestävän tuotteen, jonka yksi henkilö pystyy irrottamaan ja asentamaan.

Esittely

Metso Outotec on alansa johtavia teollisuusyrityksiä maailmassa. Yhtiö tarjoaa laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Metso Outotecilla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa. Metso Outotec Tampereella suunnittelee ja valmistaa mm. kivenmurskauslaitteita, joiden päätavoitteena on maksimaalinen energia- ja raaka-ainetehokkuus. Laitteiden tulee olla liikuteltavia ja mahdollisimman vähän jätettä, melua ja pölyä tuottavia.

Tavaramerkki Metso Outotec ja Metso Outotecin logo ovat Metso Outotec -konsernin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Ratkaisu

Leukamurskainlaitoksia käytetään kiven ja malmin esimurskauksessa karuissa työmaaolosuhteissa. Asiakas etsi vaihtoehtoista materiaalia korvaamaan perinteisen, metallilevystä valmistetun hihnasuojan. Tavoitteena oli suunnitella suojasta niin kevyt, että yksin laitetta kentällä huoltava henkilö pystyy irrottamaan ja asentamaan sen takaisin paikoilleen. Samalla osan tulee kestää kiveniskemiä, tärinää ja sään ääri-ilmiöitä Intian auringosta aina Pohjolan pakkasiin. Värin pitää olla tunnistettava Metson beige, totta kai. Lähes kaksi ja puolimetriä pitkä kappale syntyy alipainemuovaamalla 8 mm vahvuisesta levystä, joka on valmistettu yhdellä Lokarin kolmesta ekstruusiolinjasta. Lokari toimittaa asiakkaalle toistakymmentä erilaista suojaa ja koteloa kivenmurskaus ja -seulontalaitteisiin, kotimaahan ja Kaukoitään