Tutustu referensseihin

Asiakkaan vaatimus oli kevyt, kolhuja ja tärinää hyvin kestävä sekä helposti asennettava lokasuoja.

Lue lisää

lynx

Ratkaisu äärimmäisiin olosuhteisiin – tuote kestää iskuja, kulutusta, tärinää ja pakkasta.

Lue lisää

Asiakas korvasi peltiosan tuotteessaan muovilla. Valmistimme kestävän tuotteen, jonka yksi henkilö pystyy irrottamaan ja asentamaan.

Lue lisää

Molok Oy tarvitsi tuotteeseensa kannen.  Se on helppokäyttöinen, tiiviisti paikoilleen istuva ja esteettinen.

Lue lisää

Lokari tarjoaa tuoteperheen autotarvikkeita, joiden avulla hyötyajoneuvot varustetaan vastaamaan auton ostajan vaatimuksia.

Lue lisää

Fiskars Oyj Abp

Fiskars tarjoaa ratkaisuja puutarhanhoitoon, ruoanlaittoon ja askarteluun. Vuonna 1649 perustettu Fiskars on Suomen vanhin yritys. Suomessa valmistetuissa tuotteissa yhdistyvät perinteiset ja ensiluokkaiset mineraalit, nykyaikainen teknologia sekä viimeistelty, tyylikäs ja toiminnallinen muotoilu. Maailmankuulut oranssit sakset valmistetaan Billnäsissä.

Biolan Oy

Korkealuokkaisten puutarha-, huonekasvi- ja ekologisen asumisen tuotteiden valmistuksessa on otettu huomioon luonnonmukaisuus ja kestävyys. Suomalainen perheyritys palvelee asiakkaitaan kansainvälisesti, ja sen omat tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Virossa ja Kiinassa.

Valtra Oy Ab

Valtra Oy Ab

AGCO-konserni on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden suunnittelija, valmistaja ja myyjä. Valtra on konsernin avainbrändejä, jonka traktorit tunnetaan yksilöllisyydestään ja asiakaslähtöisyydestään. Valtra valmistaa traktoreita huipputeknisissä tehtaissaan Suomessa ja Brasiliassa ja niitä myydään yli 75 maassa.

Ratkaisu

Yhdessä Valtran suunnittelijoiden kanssa kehitetty alipainemuovattu lokasuoja N-sarjan traktoriin.

Tavoitteena oli valmistaa kevyt, kolhuja ja tärinää hyvin kestävä ja helposti asennettava lokasuoja, joka on myös ulkonäöllisesti laadukas.

Onnistumisesta kielii tuotteen pitkä elinkaari – lokasuojien eri versioita on toimitettu vuodesta 2005 lähtien ja valmistus jatkuu edelleen. Lokarin osaaminen on havaittu myös Brasiliassa, jonne lokasuojia ja lokasuojan levikkeitä viedään Raumalta kuukausittain.

Lynx moottorikelkat

Lynx

Lynx moottorikelkat ja Can-Am maastoajoneuvot valmistetaan Rovaniemellä vaativaan vapaa-ajan käyttöön.

Ratkaisu

Moottorikelkkojen ja mönkijöiden käyttöolosuhteet asettavat niissä käytetyt osat äärimmäiselle koetukselle. Lokarin tuotannossaan käyttämä korkeatiheyksinen polyeteeni (PE-HD) täyttää erinomaisesti vaaditut kriteerit – hyvä iskujen ja kulutuksen kesto, pieni kitkakerroin, sietää tärinää ja nauttii pakkasesta. Lynx-moottorikelkan tavaralaatikko valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä ja kootaan alusta loppuun Raumalla, josta tuotteet jaellaan asiakkaan tuotantoon ja lisävarustemyyntiin JOT-periaatteella. Tavaralaatikon lisäksi monista Lynx-malliston kelkoista ja Can-Am-mönkijöistä löytyy paljon alipainemuovattuja osiamme.

Metso Minerals Oy

Metso Minerals Oy

Metso on alansa johtavia teollisuusyrityksiä maailmassa. Yhtiö tarjoaa laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Metsolla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa. Metso Minerals Tampereella suunnittelee ja valmistaa mm. kivenmurskauslaitteita, joiden päätavoitteena on maksimaalinen energia- ja raaka-ainetehokkuus. Laitteiden tulee olla liikuteltavia ja mahdollisimman vähän jätettä, melua ja pölyä tuottavia.

Metso and Metso logo are registered trademarks of Metso Corporation.

Ratkaisu

Leukamurskainlaitoksia käytetään kiven ja malmin esimurskauksessa karuissa työmaaolosuhteissa. Asiakas etsi vaihtoehtoista materiaalia korvaamaan perinteisen, metallilevystä valmistetun hihnasuojan. Tavoitteena oli suunnitella suojasta niin kevyt, että yksin laitetta kentällä huoltava henkilö pystyy irrottamaan ja asentamaan sen takaisin paikoilleen. Samalla osan tulee kestää kiveniskemiä, tärinää ja sään ääri-ilmiöitä Intian auringosta aina Pohjolan pakkasiin. Värin pitää olla tunnistettava Metson beige, totta kai. Lähes kaksi ja puolimetriä pitkä kappale syntyy alipainemuovaamalla 8 mm vahvuisesta levystä, joka on valmistettu yhdellä Lokarin kolmesta ekstruusiolinjasta. Lokari toimittaa asiakkaalle toistakymmentä erilaista suojaa ja koteloa kivenmurskaus ja -seulontalaitteisiin, kotimaahan ja Kaukoitään.

Molok Oy

Molok Oy

Ympäristöä, kustannuksia ja aikaa säästävä jätehuoltoratkaisu Molok on miljoonien ihmisten päivittäisessä käytössä. Suomalaista suunnittelua ja tuotantoa edustava yritys työllistää kotimaassa n. 70 henkilöä ja järjestelmiä valmistetaan Nokialla.

Ratkaisu

Neliskulmainen MolokDomino on mukautuvista moduuleista koostuva jätteenkeräysjärjestelmä, joka mahdollistaa tilatehokkaat jätteenkeräyspisteet. Koska suurin osa tuotteesta sijaitsee fyysisesti maan alla, näkyvin osa on Lokarin valmistama kansi. Koska säiliöt tyhjennetään yläkautta, kannen tulee olla helposti irrotettava ja kevyt käsitellä. Käytössä sen tulee istua hyvin ja tiiviisti paikoilleen hajuhaittojen ja haittaeläinten estämiseksi. Julkisille paikoille asennettavien keräyspisteiden esteettisyyteen kiinnitettiin suunnittelussa myös paljon huomiota. Kymmeniin eri maihin asennettavien, alipainemuovattujen kansien raaka-aineeseen on valmistuksen yhteydessä lisätty stabilaattori antamaan UV-suojaa, joka takaa värin säilymisen vuosiksi eteenpäin.

Volkswagen Hyötyautot / K-auto

Volkswagen Hyötyautot / K-auto

K-ryhmään kuuluva K-Auto on Volkswagen-konsernin valmistamien autojen maahantuontiin, vähittäiskauppaan ja jälkimarkkinointiin erikoistunut yritys. K-Auto on markkinajohtaja Suomessa ja tarjoaa monipuolisia jälkimarkkinointi- ja huoltopalveluja mm. Volkswagenin hyötyajoneuvomallistoon.

Ratkaisu

Yrittäjälle hyötyauto, kansanomaisemmin pakettiauto, on sekä työkalu että käyntikortti. Sen tulee käytännöllisyyden lisäksi antaa positiivinen mielikuva toiminnasta. Lokari tarjoaa kokonaisen tuoteperheen autotarvikkeita, joiden avulla hyötyautojen maahantuontia ja varustelua harjoittava yritys pystyy tarjoamaan kattavan valikoiman hyötyauton omistajan tarpeisiin. Sisälokasuojat ja pyöräkotelonsuojat valmistamme yli 40 vuoden kokemuksella.