Leo Laine Oy

Leo Laine Oy on raumalainen, vuonna 1967 perustettu perheyritys. Yrityksen perustana on Leo Laineen vuonna 1963 patentoima auton sisälokasuoja Lokari. Lokarien valmistus alkoi Laineen perheen autotallissa 1960-luvun alussa käsityönä alumiinilevystä, johon niitattiin kiinni kumitiiviste. Lokarin patentoitu idea oli ilman kierto lokarin etualareunan tuulikauhan ohjauksesta auton liikkuessa auton oman lokasuojan ja Lokarin väliin.

Perustettu 1967

Leo Laine patentoi auton sisäsälokasuojan nimellä Lokari.

Perheyritys Raumalla

Työllistää noin 40 henkilöä.

Lokari kansainvälistyy

1970-luvun alkupuolella lokari tunnettiin jo kansainvälisesti ja siitä kiinnostuivat autotehtaat. Fiatin tehtaan vaatimuksesta alumiinilokarista piti kehittää muovinen versio. Kehitystyö onnistui ja yritys ryhtyi opiskelemaan muovin työstämistä. Hankittiin ensimmäinen tyhjiömuovauskone ja muutamaa vuotta myöhemmin pieni levyekstruuderi. Ensimmäiset sopimusvalmistusasiakkaat yritys sai 1970-luvun lopulla.

Vuonna 1982 Leo Laine sai Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon ja vuonna 2018 Laineen perhe sai Vuoden satakuntalainen yrittäjäperhe -palkinnon. Yrityksessä on tehty sukupolvenvaihdos jo kolmanteen sukupolveen- työ jatkuu.

Henkilöstö

Leo Laineen johtoajatus yrittämisessä oli yhdessä tekeminen ja tiimityö. Yrityksessä on aina ollut matala organisaatio. Kaikilla yrityksen sisällä on yhteiset tavoitteet: laadukkaiden tuotteiden valmistaminen asiakkaille, sovittujen asioiden toteuttaminen ja pyrkimys oppia uutta ja kehittyä.