Alipainemuovaus
Alipaine- eli tyhjiömuovausprosessi koostuu neljästä vaiheesta, jotka ovat esilämmitys, muovaus, jäähdytys ja leikkaus. Levyaihio lämmitetään tyhjiömuovauskoneen sähkövastuksilla ja puhalletaan paineilmaa hyödyntäen kuplaksi.

Koneen työkalupöytää nostamalla muotti ohjataan kuplan sisälle ja kun muotin ja aihion väliin ohjataan voimakas imu (alipaine), muovi muotoutuu tarkasti muotin muotoon. Jäähtymisen jälkeen muovattu aihio irrotetaan muotista ja siirretään reunojen irtileikkaukseen ja jatkojalostukseen. Tyypillisiä muottimateriaaleja ovat alumiini, puu, epoksi ja lasikuitu.

Alipainemuovauksen edut 

Menetelmällä voidaan valmistaa keveitä, iskunkestäviä, värillisiä ja kierrätyskelpoisia tuotteita. Pienten muottikustannusten ansiosta alipainemuovaus on edullinen muovituotteiden valmistustapa. 

Mitä voidaan valmistaa 

Lokari on profiloitunut isojen tuotteiden valmistukseen. Suurimmat valmistamamme kappaleet ovat kooltaan 1800 mm x 5500 mm, vetosyvyyden ollessa 1300 mm. 

Alipaine- eli tyhjiömuovausprosessissa muovataan keveitä, iskunkestäviä, värillisiä ja kierrätettäviä tuotteita. Lämpömuovaus on kustannustehokasta.​