Levynvalmistus
Ekstruusio (eng. extrusion, sv. ekstrudering) eli suulakepuristus on työstömenetelmä, jossa muovi kuumennetaan pehmeäksi, puristetaan tiiviiksi massaksi sylinterissä ja työnnetään muotoillun suulakkeen tai suuttimen läpi.

Muovin joukkoon voidaan sekoittaa erilaisia lisäaineita tuomaan haluttua erityisominaisuutta, kuten palonkestoa, UV-suojaa tai väriä.

Levynvalmistuksen edut 

Oma levynvalmistus mahdollistaa asiakkaillemme käytännössä rajattomat värivaihtoehdot. Levyn pinnan laatu on valittavissa, samoin käyttökohteen vaatimusten edellyttämät lisäaineet ja stabilaattorit. Levylinjat syöttävät omaa alipainemuovaus- ja tasojyrsintätuotantoamme. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin muuttuviin asiakastarpeisiin ja korkean toimitusvarmuuden. Muovin muokkausprosesseissa syntyvät muovin sivuvirrat ovat hyödynnettävissä uudelleen ekstruusiossa. 

Mitä voidaan valmistaa 

Lokarin käytössä on kolme ektruuderia, joista uusin on otettu käyttöön vuonna 2017. Yleisin käytettävä materiaali on polyeteeni eli PE-HD. Siitä valmistetaan 2-12 mm paksua levyä, jonka maksimileveys on 2 metriä. Varastoimme yleisimpiä tuotannon levykokoja ja värejä, joita asiakkaamme ostavat nopealla toimitusajalla.

Polyeteenin (PE-HD) ekstruusio eli suulakepuristus. Oma muovilevyn valmistus mahdollistaa rajattomat värivaihtoehdot. ​