Miksi Leo Laineen muovituotteet eivät ole osa tätä kuvaa?

Leo Laine Oy valmistaa kestomuovituotteita korkeatiheyksisestä polyeteenistä, joka kestää hyvin lämpötilan vaihtelua, iskuja ja kemikaaleja ja pitää hyvin muotonsa. Muovilaatu on valikoitunut yrityksen päämateriaaliksi, koska sen ominaisuudet tukevat tuotteen pitkää elinkaarta ja materiaali on kierrätettävää. Kun muovituote on palvellut käyttäjäänsä vuosikymmenet, sen voi kierrättää uusiokäyttöön

”Kierrätämme kaiken omassa tuotannossa käyttämämme muovimateriaalin. Tämä on mahdollista, sillä valmistamme polyeteenilevyn itse ekstruusiomenetelmällä. Tuotteissamme kierrätysmateriaalin osuus on keskimäärin 30 %, mutta voimme valmistaa tuotteen vaikka kokonaan kierrätetystä raaka-aineesta asiakkaan niin toivoessa”, kertoo myyntijohtaja Juho Kauppi.

 

Leo Laineen kierrätysjärjestelmä voidaan jakaa kahteen osaan: puhtaan muovimateriaalin uusiokäyttöön ja lattiarouheen kierrätykseen. Puhtaat, suoraan leikkuuprosesseista talteen otetut muovilevyn palaset rouhitaan tehokkaissa myllyissä ja palautetaan ekstruusioprosessiin, jossa niistä valmistetaan uudelleen muovilevyä. Tämä osuus kattaa muovin sivuvirroista noin 95 %. Loput, noin 5 %, on niin sanottua lattiarouhetta, joka kerätään huolellisesti ja toimitetaan kumppaniverkoston kautta pestäväksi ja uudelleen kiertoon.

”Erottelemme tarkasti muovilaadut ja merkitsevät värit toisistaan. Kuljetinlaitteiston metallinpaljastimet estävät haitallisten vierasesineiden pääsyn rouheen joukkoon. Käytämme ekstruusioprosessissamme ainoastaan oman tuotantomme sivuvirtana syntyvää rouhetta. Näin voimme varmistua raaka-aineen, levyn ja lopputuotteiden korkeasta laadusta”, tarkentaa tuotantopäällikkö Hans Kallionpää.

YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄ OHJAA TOIMINTAA

 Leo Laine Oy on sitoutunut noudattamaan ympäristöjärjestelmästandardia ISO 14001. ”Standardin myötä olemme asettaneet ympäristötavoitteet sähkönkulutuksen ja sekajätteen määrän vähentämiseksi. Teemme tavoitteiden saavuttamiseksi ja ympäristön hyvinvoinnin eteen jatkuvia parannustoimenpiteitä: lämmitämme tuotantotiloja tuotantoprosessista talteen otetulla hukkalämmöllä, valaisemme työtilat led-valoilla, käytämme ekstruusiokoneiston jäähdytysnesteenä glykolin sijaan vettä ja lajittelemme huolellisesti kaiken tuottamamme teollisuus- ja yhdyskuntajätteen”, Kallionpää päättää.